• <

WIE IS BLUE LABEL

Blue label is een onderdeel van de fabrikant Riese & Müller.

WIE IS R&M

Bedrijfsgeschiedenis

Van hun ouders 'garage naar het wereldtoneel van de fietsindustrie. Het begon allemaal met een goed idee en de Hessen Innovation Award in 1993. Vandaag de dag wordt Riese en Müller erkend als een premium merk van Japan, Europa en de Verenigde Staten.

Fase 1: De vroege jaren 1993 tot 1996

Markus Riese en Heiko Müller drijft zijn al vrienden sinds hun tijd als werktuigbouwkunde studenten aan Darmstadt University of Technology tijdens de late jaren 1980. Beiden waren al enthousiast elke dag en sport fietsers en getalenteerde knutselaars. Bicycle tuning, optimalisatie van het rijden de prestaties en het ontwikkelen van nieuwe product ideeën verbruikte hun middagen en avonden. Het was gewoon een tijdverdrijf totdat Markus een idee had voor een nieuw vouwmechanisme in 1992. Een volledige ophanging en fiets Waarvan de ophanging en draaipunten ook functioneren ten behoeve van het vouwmechanisme: de Birdy. Het was een ongekende, comfortabele fiets die overal kan worden meegenomen en had absoluut niets te maken met de vouwfietsen van de jaren 1970

In april 1993 las Heiko over een “Hesse innovatie Award”. Heiko en Markus werkten dag en nacht gedurende 10 dagen om een prototype te bouwen van aluminium. Ze noemden het de Birdy vouwfiets en deze werd bekroond met een speciale prijs. Met een geïmproviseerde stand, presenteerden ze zich als Riese en Müller voor de eerste keer in 1993 op twee belangrijke beurzen in Europa, Inter-Cycle in Keulen en Euro Bike in Friedrichshafen

Gedurende het volgende jaar richtten zij zich op het verder ontwikkelen van en het veiligstellen van productie-installaties en start-up kapitaal. Tijdens de Eurobike in 1994 presenteerden zij een nieuw Birdy prototype. “Ik wil dat voor u te bouwen. En ik wil het ook verkopen!” zei dat de Taiwanese fiets producer George Lin, & & Müller was in business. Kort daarna, reisde Markus naar Taiwan om alle details met George te bespreken. Markus en Heiko’s kwaliteitseisen waren voldaan in elk opzicht en ze waren er snel over eens dat de Birdy zouden worden geproduceerd in Taiwan. Sinds juni 1995 is de officieel beschikbaar voor verkoop in Duitsland, Japan en de Verenigde Staten. Een goede start voor de twee ondernemende ingenieurs van Darmstadt.

Fase 2: De ontwikkelingsjaren 1997-2007

De Birdy was slechts het begin. Markus en Heiko hadden nog veel meer ideeën voor interessante fiets concepten. Geïnspireerd door de mountainbike opkomst, werden Heiko en Markus ervan overtuigd dat volledige geveerde fiets (“Full Suspension”) met 26 “wielen ideaal is comfortabel rijden. Hun slogan” geveerd fietsen ” werd uitgevoerd met de grootst mogelijke consistentie . De Avenue en de Culture in 1997 waren de eerste modellen in de nieuwe Comfort-serie, de sportieve Delite werd toegevoegd in 1998. Deze modellen trekken een verfijnd publiek. Riese & Müller is een merk voor mensen waar de fiets een belangrijke rol speelt in het leven.

Zij waarderen hoge kwaliteit, duurzaamheid en buitengewoon design. Veel Riese und Müller klanten worden aangetrokken door de bijzondere uitstraling van onze fietsen. Ons product portfolio wordt steeds groter door voortdurend ontwikkelen van nieuwe en innovatieve concepten. De Gemini is een voorbeeld van innovatief denken: een utility fiets met een kinderzitje is aan de voorkant van de fiets. Of de rug vriendelijke ligfiets Equinox. Helaas is de markt niet ‘altijd klaar voor een innovatie, maar het helpt het bedrijf haar jeugdige en vernieuwende karakter te behouden.

Fase 3: De Nieuwe Mobiliteit 2008 – Toekomst

Mensen worden steeds meer bewust van de gevolgen voor het milieu, duurzaamheid en bewust leven, vooral in stedelijke gebieden. Mobiliteit en fiets mobiliteit veranderen. De Birdy vouwfiets past bij de huidige veranderende mobiliteit omgeving zo goed als altijd. De e-bike wordt steeds belangrijker. In 2008, lanceerde Riese en Müller haar eerste E-bikes, en hun succes was enorm. Riese und Müller fietsen met volledige vering en 26 inch wielen aan bieden de perfecte uitvalsbasis voor een gemakkelijke en veilige reis op e-bikes. Riese en Müller is begonnen gericht op innovatieve e-bikes en e-bike-technologie. Perfecte workshop service, naadloze technologie en absoluut de beste prestaties zijn opkomende thema’s op Riese und Müller. Het doel is om marktleider te worden op het gebied premium e-bikes. Er zijn veel uitdagingen te overwinnen, maar het potentieel van deze groeiende markt is verbazingwekkend.



blueLABEL KOMFORT hybrid

De blueLABEL COMFORT is een fiets met een lage instap en zeer comfortabele rit. Deze fiets rijdt op 28-inch wielen en heeft een gevoelige verende voorvork en een verende zadelpen (behalve LIGHT). De Bosch aandrijving maakt indruk met zijn efficiënte motor en transmissie technologie.

Hij is verkrijgbaar in het rood, zwart en creme en in 3 verschillende uitvoeringen:


Swing City 2749€

Wordt geleverd met een 8-versnellingsnaaf en een volledig chainglider. Dat maakt het zeer comfortabel en schoon.
-nexus 8 versnelling
-avid V-remmen
-verende vork en zadelpen
-400wh batterij

Swing nuvinci 400wh : 3059€

Hier vertrouwen we op de bewezen NuVinci naaf die perfect past bij de wisselende ondersteuning van elektrische ondersteuning.
-Traploze NuVinci-naafversnelling
-Magura HS 11 hydraulische velgremmen
-verende voorvork en zadelpen
-400wh batterij

Swing Harmony 500wh : 3369€

In de nieuwe versnellingsnaaf de NuVinci Harmony worden de versnellingen automatisch bijgesteld tijdens het rijden. U rijdt altijd in de juiste versnelling. Dit maakt de BlueLABEL COMFORT HARMONY hybrid een flexibele allrounder voor dagelijks mobiliteit. Dynamischer fietsen is niet mogelijk.
-NuVinci Harmony automatische versnelling
-Magura hs 11 hydraulische velgremmen
-verende voorvork en zadelpen
-400 wh batterij

Opties:
Pakdrager vooraan  +100€
Navigatie Bosch Nyon + performance motor = 509€


blue label komfort city hybrid rood
 
blue label komfort harmony zwart

blue label komfort light wit
 
blue label komfort nuvinci hybrid wit

Blue label Nevo


Nieuwe generatie e bikes met nog betere gewichtsverdeling. Batterij vooraan geplaatst om meer druk op voorwiel te krijgen en toch vlotte doorstap te behouden. Altijd met batteri 500wh 

Verkrijgbaar in 3 uitvoeringen en 3 kleuren:

Nevo city 3469€

Wordt geleverd met een 8-versnellingsnaaf en een volledig chainglider. Dat maakt het zeer comfortabel en schoon.
-nexus 8 versnelling
-avid V-remmen
-verende vork en zadelpen

Nevo nuvinci met riemaandrijving : 3879

Hier vertrouwen we op de bewezen NuVinci naaf die perfect past bij de wisselende ondersteuning van elektrische ondersteuning.
-Traploze NuVinci-naafversnelling
-Magura HS 11 hydraulische velgremmen
-verende voorvork en zadelpen

Nevo touring met xt 10 speed : 3469€

sportieve berijders zullen deze combinatie meer bekoren

-shimano Xt 10 speed derailleursysteem
-Magura hs 11 hydraulische velgremmen
-verende voorvork en zadelpen
 

Opties:
Pakdrager vooraan  +100€
Navigatie Bosch Nyon + performance motor = 509€

blue label Nevo

blue label Nevo
 
blue label Nevo

Blue label roadster


De naam zegt het zelf , speciaal gemaakt voor op de weg en in de stad. Fiets is opgebouwd om een licht gewicht te verkrijgen + geometrie is zo gekozen dat hij een zeer direct stuurgedrag heeft en zo sne len speels is . Ook ideale fiets om met groep racefietsers mee te fietsen.

Frame : alu 6061
Kleur : Blauw,zwart,rood
Motor: Bosch Performance 45 km/U
Versnelling: shimano sora
Vering: rst nova
Banden: Schwalbe g-one 40 mm
Crankset: riese & muller 170mm
Zadel: SR shadow
Handvat : ergon
Remmen :schijfrem shimano deore
Licht voor: bumm lumotec lyt led
Licht achter: toplight mini
Spatborden : sks
Gewicht: 21.9 kg
Maten : 51-56-63 cm

Prijs:
25 km/u versie sora 9 speed : 2859 400wh batterij
45 km/u versie Sora 9 speed : 3269 500wh batterij

Bij de riem aandrijving zit er ook een verlichting voor Supernova E3 + lichtere voorvork op.

bluelabel roadster snel en licht

bluelabel roadster snel en licht
 
bluelabel roadster snel en licht

blueLABEL CRUISER hybrid

Cruising" Beschrijft de e-bike rij ervaring perfect. De blueLABEL Cruiser brengt deze ervaring in een chique verpakking: De elegante kleur combinatie van het zwarte frame, bruin zadel, bruine 28-inch banden Schwalbe Big Ben en de glanzende chrome kettingkast zijn echte eye-catchers.

Enkel verkrijgbaar in het zwart en voor 2014 nieuwe kleur wit voor dames + 4 verschillende uitvoeringen:

Cruiser City Hybrid 2959€

All-weather rijders pakken de blue label CRUISER MIXTE CITY hybrid met 8-speed Shimano Nexus naafversnelling en V-brakes. De fiets is uitgerust met spatborden en een bagagedrager geïnspireerd door de mooie kleur accenten.
-8 speed shimano nexus naafversnelling
-avid remmen
-spatborden en bagage drager
-400wh batterij
-ook verkrijgbaar in dames model wit of zwart

Cruiser NuVinci Hybrid 3059€

De blueLABEL NuVinci hybrid is uitgerust met een continu variabele versnellingsnaaf. Er zijn geen gaten en geen schakelniveaus dus altijd in de juiste versnelling. Daarnaast is deze naaf nagenoeg onderhoudsvrij en slijtage-vrij . Voor een perfecte remweg zijn de hydraulische remmen Magura HS 11 gemonteerd.
-traploze NuVinci naafversnelling
-magura HS 11 hydraulische remmen
-batterij 400wh
-ook verkrijgbaar in damesmodel wit of zwart

Cruiser NuVinci HS 45 km/u Hybrid 3499€ - 500wh

Cruisen kent vele facetten -. Van ontspannen tot snel. Daarom is er een Cruiser van dit modeljaar als snelle uitvoering beschikbaar. De blueLABEL CRUISER NuVinci HS hybrid gaat als de real thing. Door de ondersteuning van maximaal 45 km / h
-traploze NuVinci naafversnelling
-magura HS 11 hydraulische remmen
-batterij 500wh
-ook verkrijgbaar in dames model wit of zwart


Opties:

Pakdrager vooraan
Navigatie Bosch Nyon + 309€
Opleg frametas enkel heren bruin : 80€


blue label cruiser naked
 
blue label cruiser hybrid

blue label cruiser hybrid bosch elektrische bosch
 
fiets met optionele frametas van +80€

blue label cruiser dames wit bosch elektrische fiets

Blue label Charger 

Deze sportieve fiets heeft Blue label voor 2014 op de markt gebracht. 
En deze werd goed onthaald met eurobike award 2014.
Verkrijgbaar in wit of zwart en 3 uitvoeringen 

Technische gegevens:

Frame : alu 6061
Kleur : wit of zwart
Motor: Bosch Performance cruise 25 km/u
Versnelling: shimano xt of nuvinci 360
Vering: Suntour xcr 32 
Banden: Schwalbe big ben
Crankset: riese & muller 170mm
Zadel: Bassano m volare
Handvat : ergon
Remmen :schijfrem  shimano xt
Licht voor: bumm lumotec lyt led
Licht achter: toplight mini
Spatborden : sks
Gewicht: 22.7kg met xt en gates riem of 24.4kg nuvinci
Maten : S,M,L
Ook verkrijgbaar in damesmodel

Prijs: 3159€ derailleur xt uitvoering
         3979€ derailleur xt maar 45 km/u versie + 500wh
         3669€nuvinci met Gates riemaandrijving
         4389€ nuvinci met gates riem aandrijving 45km/u + 500wh

Opties:
Verende zadelpen thudbuster 159€
Slot: Abus cordo vouwslot +100€
Pomp in zadelpen +40€
Navigatie Bosch Nyon + 309€


blue label charger bosch e bike
 
blue label charger bosch e bike


Charger GX


650 B banden, rohloff versnellingen, luchtvering,hydraulische schijfremmen, voor en achterdrager,....
Dit zorgt ervoor dat deze ebike een ideale reispartner die ook gebruikt kan worden voor woon-werkverkeer. En heeft een eigen look die je niet snel zal tegenkomen.
Ook voorzien van de nieuwe bosch motor cx met nog hoger koppel 75 nm en batterij 500wh.

Frame : alu 6061
Kleur : Curry of zwart
Motor: Bosch Performance CX  45 km/U
Versnelling: Rohloff 14 versnellingen
Vering: Suntour aion
Banden: Schwalbe rock razor 60mm
Crankset: riese & muller 170mm
Zadel: Brooks c17 leder
Handvat : ergon
Remmen :schijfrem  shimano xt
Licht voor: Supernova e3
Licht achter: toplight mini
Spatborden : sks
Gewicht:25.7 kg
Maten : Enkel heren frame : 46-49-53 cm

Prijs:
25/u versie Rohloff 5099€ 500wh batterij
45/u versie Rohloff: 5399€ 500wh batterij



Bluelabel charger GX rohloff

Blue label Charger MTB

Technische gegevens:

Frame : Aluminiun 7006
Kleuren: Zwart of wit
Vering Voor: X fusion slide
Zadelpen : fsa orbit
Banden : Schwalbe rocket ron performance
Velgen: Ritchey girder pro bij supermountain : full xt wiel
Naaf voor : Deore xt
Naaf achter : deore xt
Batterij: Bosch 500wh
Motor :Bosch performance CX
Ketting: KMC
Tandwiel achter : deore xt
Zadel : Selle royal 5207
Pedalen : aluminium VP
Remmen :shimano schijfrem xt
Maten :S,M,L

Prijs: 3569€ 500wh batterij


Charger GT 45 km/u


Weer eens iets anders dan de anderen. Stijlvol met de beste kwaliteit op de markt gezet !

Frame : Aluminiun 7006
Kleuren: Zwart of wit of gulf
Vering Voor: fox 34 float
zadelpen : fsa orbit
Banden : Schwalbe moto 62mm breed
Velgen: Ritchey girder pro bij supermountain : full xt wiel
Naaf voor : Deore xt
Naaf achter :xt
Aandrijving : xt ketting
Batterij: Bosch 500wh
Motor :Bosch performance 45 km/u
Zadel : Selle royal Ghibli
Licht voor: supernova e3
Licht achter: Supernova seatpost
Pedalen : aluminium VP
Remmen : shimano xt
Maten :S,M,L

Prijs :4489€ 500wh batterij

Opties:
spatborden + pakdrager + 160€
Slot: Abus cordo vouwslot +100€
Pomp in zadelpen +40€
Navigatie Bosch Nyon + 300€


blue label charger gt
 
blue label charger gt


Blue label Pony

Ideale fiets om mee te nemen in bagage ruimte van mobilhome.

De blueLABEL PONY is een compacte fiets met 20"-wielen voor ongecompliceerde ritjes door de stad. Door de in hoek en hoogte verstelbare stuurpen en de zeer lange, verstelbare zadelpen kan de blueLABEL PONY flexibel aan verschillende lichaamslengtes en comfortwensen worden aangepast. Dit maakt hem de perfecte fiets voor het hele gezin of om samen met uw partner te gebruiken. Hij kan worden aangepast aan fietsers tussen 1,50 en 1,95 meter. De blueLABEL PONY is uitgerust met de Bosch Performance-aandrijving, naar keuze met 25 km/h (Cruise) of 45 km/h (Speed). Van de blueLABEL PONY gaat u niet alleen veel plezier beleven, u zult er ook veel kilometers mee maken.

Specificaties:


Frame Aluminium 6061 T6, WIG-gelast
Oppervlak Meerlagige lak
Kleur Wit (RAL 9016), mattzwart (RAL 9005) of orangemetallic
Voorvork Spinner Grind, 20“
Balhoofd FSA Orbit 1.5 ZS - NO. 57
Zadelpen Riese und Müller-Design, aluminium, 34,9 x 430mm, geknikte bovenzijde is draaibaar om zadel extra ver naar voren of achteren te kunnen monteren
Zadelklem TranzX, 40,0 mm, snelspanner
Buitenbanden Schwalbe Big Ben 55-406, Reflex
Binnenbanden Schwalbe SV7, Frans ventiel
Velgen Aliennation Skylark, 20“, 32/36 gaats, zwart
Spaken Sapim Race DD 2,0-1,8-2,0 mm, roestvast staal
Voorwielnaaf Shimano Deore XT (HB-M756) voor schijfremmen, 32 gaats
Achetrwielnaaf Shimano Deore XT (FH-M756A) voor schijfremmen, 36 gaats
Accu Bosch PowerPack 400 Performance, 36 Volt, 11,6 Ah/400 Wh
Motor Bosch Drive Unit Performance Speed
Duwhulp ja
Voorblad Riese und Müller, 25 tanden, 170 mm
Ketting KMC X10
Kettingbescherming Kettingbescherming
Cassette Shimano Deore (CS-HG62-10) 10-voudig, 11-13-15-17-19-21-24-28-32-36
Schakelsysteem Shimanoore XT (RD-M781-GS), Shadow
Schakelhendel Shimano Deore rapid fire (SL-M591)
Zadel Selle Royal 5207 HRC Freccia Lookin
Pedalen Saltplus FORUM
Stuur Humpert Flat Bar, Oversized-klem 31,8 mm, 12°, 600 mm, Aluminium, zwart
Stuurpen Riese und Müller, in hoek en hoogte verstelbaar
Handvatten Orange metallic/matzwart: Ergon, ergonomisch, Wit: Saltplus Grips
Remmen Tektro Dorado, schijfremmenScheibenbremse
Remhendels Tektro Dorado voor schijfremmen
Spatborden SKS B 65, zwart
Bagagedrager blueLABEL Pony
Bel Humpert Mini Bell
Standaard Pletscher Comp 22“-15, zwart
Verlichting Voor: Supernova E3 E-Bike, achter: bumm TOPLIGHT Mini LED
Overig Nummerplaathouder, achteruitkijkspiegel, extra reflectoren
Verzet van 2,77 tot 9,06 m
Gewicht 21,9 kg
Framehoogte universal van 1m50 tot 1m90 lichaamslengte instelbaar

Prijzen:
Alfine 8 versnelling: 3269€
Nuvinci met riemaandrijving : 3669€
45 km/u versie met gelijkvormigheidsattest en xt versnelling: 3769€ met 500wh batteri


 


blueLABEL Wave hybrid 26" wiel

De blueLABELWave  is een fiets met een lage instap en 26 inch wielen. Deze fiets rijdt op 26-inch wielen en heeft een gevoelige verende voorvork en een verende zadelpen . De Bosch aandrijving maakt indruk met zijn efficiënte motor en transmissie technologie.Deze fiets heeft dezelfde afwerking als het model Swing maar dan in kleinere framematen 43 en 51 cm

Hij is verkrijgbaar in het rood, zwart en wit en in 3 verschillende uitvoeringen:

Komfort city hybrid 2749 €:
Wordt geleverd met een 8-versnellingsnaaf en een volledig chainglider. Dat maakt het zeer comfortabel en schoon.
-nexus 8 versnelling
-avid V-remmen
-verende vork en zadelpen
-300wh batterij + 199€ voor 400wh

Komfort NuVinci Hybrid 3059€:
Hier vertrouwen we op de bewezen NuVinci naaf die perfect past bij de wisselende ondersteuning van elektrische ondersteuning.
-Traploze NuVinci-naafversnelling
-Magura HS 11 hydraulische velgremmen
-verende voorvork en zadelpen
-400wh batterij

Komfort Harmony Hybrid 3369€ met batteri 500wh:

In de nieuwe versnellingsnaaf de NuVinci Harmony worden de versnellingen automatisch bijgesteld tijdens het rijden. U rijdt altijd in de juiste versnelling. Dit maakt de BlueLABEL COMFORT HARMONY hybrid een flexibele allrounder voor dagelijks mobiliteit. Dynamischer fietsen is niet mogelijk.
-NuVinci Harmony automatische versnelling
-Magura hs 11 hydraulische velgremmen
-verende voorvork en zadelpen
-500 wh batterij


blue label wave elektrische bosch motor
 
blue label wave elektrische bosch motor

blue label wave elektrische bosch motor

NIEUWSBRIEF:
OPENINGSUREN:
Maandag - vrijdag
Zaterdag
Zondag

10 - 12 & 13 - 20
10 - 18
Gesloten
CONTACTEER ONS:
Smissestraat 40   -   2430 Laakdal
T.      013/67 44 56
E.      info@wieleke.be